Bestel gratis magazine bloedserieus

Het magazine ‘Bloedserieus’ is bedoeld voor mensen met kanker en trombose.

In dit magazine wordt in begrijpelijke taal ingegaan op de relatie tussen trombose en kanker. U leest waarom kanker het risico op trombose verhoogt en hoe patiënten de signalen van trombose kunnen herkennen. Ook geeft het magazine informatie over onderzoek en behandeling van trombose en de mogelijke gevolgen van trombose op de kankerbehandeling. U krijgt informatie over voeding, het dragen van therapeutisch elastische kousen en vindt  gerichte oefeningen die het ontstaan van een nieuwe trombose mogelijk kunnen voorkomen. Twee patiënten die leven met kanker en trombose vertellen hun verhaal.

saskiaSaskia Middeldorp, internist AMC en hoogleraar inwendige geneeskunde:

"Trombose is een groot en onderschat probleem. Bij een kwart tot de helft van de mensen die aan trombose overlijden was dit mogelijk te voorkomen geweest als de embolie op tijd was ontdekt en behandeld, of als mensen waarvan we weten dat ze een risico lopen op trombose, op tijd medicatie hadden gekregen."

Bekijk de vlog die opgenomen werd in het AMC op Wereldtrombosedag en waarin Saskia wordt geïnterviewd over het risico en de behandeling van kanker en trombose. 

De heer J. Betrandbertrand

“Op die scan zagen ze meerdere longembolieën. Ik zag aan het gezicht van de arts dat hij dat niet verwacht had, omdat uit de andere onderzoeken niets wees op een longembolie. Ik was 'blij' te horen dat het om een longembolie ging, want dat was de reden geweest dat ik zo traag herstelde van de vierde kuur. Ik heb de hoop dat dit bij de volgende kuur anders zal zijn.”

stansStans van Egmond, directeur van de Trombosestichting Nederland over Bloedserieus magazine:

“’Bloedserieus’ is een fantastisch informatief magazine waarmee hopelijk meer bekend wordt over de relatie tussen trombose en kanker en waardoor de mensen ook meer gerustgesteld worden over een mogelijke behandeling.”

Bekijk de vlog met Stans na uitreiking van het eerste exemplaar van ‘Bloedserieus’ in het AMC tijdens Wereldtrombosedag. 

Rianne van Leeuwen, projectmanager Pfizerrianne

"Zowel voor het werk als privé ben ik betrokken bij mensen die kanker hebben.

Mede daardoor is Bloedserieus het mooiste project dat ik heb mogen doen bij Pfizer: het is rechtstreeks voor de patiënt  gemaakt door Volle Maan en wij hebben het mogelijk gemaakt.

Ik hoop dat meer mensen zich bewust worden van het risico op trombose dat kanker of de therapie met zich meebrengt en dat we daardoor levens kunnen sparen." 

 

 

 

 

Aantal magazines *

Pfizer, inclusief moeder-, dochter- en zusterondernemingen en gelieerde partijen, respecteert de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie. Alleen Pfizer, of organisaties die namens Pfizer handelen, hebben toegang tot uw informatie. U hebt te allen tijde het recht uw informatie in te zien of te laten aanpassen. Voor meer informatie over de privacy policy die Pfizer hanteert, verwijzen wij u naar pfizer.nl.

Mocht u medische vragen hebben over Pfizer geneesmiddelen, neem dan contact op met Pfizer Medische Informatie  via 0800-633 4636. Wilt u een bijwerking melden, neem dan contact op met Pfizer Drug Safety via [email protected] of bel met 010-4064290.

Meer nieuws over kanker en trombose?

Naar het nieuwsoverzicht