Ibrance nu beschikbaar in tabletten

ibrance switch

Zelfde werkzaamheid, gemakkelijker in te nemen1,2

De Ibrance capsules zullen nu vervangen worden door tabletten. Uiteraard zorgen wij ervoor dat tot die tijd voldoende voorraad van de capsules in Nederland aanwezig is.

De transitie van capsules naar tabletten is door Pfizer in gang gezet met als basis de wensen en behoeften van de patiënt. De tabletten zijn kleiner dan de capsules, voorzien van een zachte coating en worden geleverd in blisters met dagaanduiding, hetgeen de therapietrouw kan ondersteunen.

Uiteraard is de actieve stof (palbociclib) identiek aan die van de capsules en derhalve mag u een vergelijkbare werkzaamheid en bijwerkingenprofiel verwachten.1,2 Ook de dosering- en innameschema’s zijn onveranderd.1

ibrance picto

Voordelen van Ibrance in tabletten voor patiënten

Bekijk deze korte animatie voor een eenvoudige uitleg over waarom Ibrance voortaan wordt aangeboden in tabletvorm in plaats van capsules. De overstap naar tabletten biedt een aantal voordelen voor de patiënt. We leggen graag uit welke dat zijn.
 

Om u te helpen de patiënten hierover te informeren zijn er nieuwe patiëntenbrochures en patiënteninformatie over de overgang naar de tabletten beschikbaar.

 Download patiënteninformatie                        Vraag patiëntenbrochures aan

Meer informatie via uw contactpersoon

Indien u meer informatie wenst over de switch van Ibrance capsules naar tabletten of over de ondersteuning die Pfizer biedt bij de transitie, neem dan contact op met uw Account Manager.

Contact

Bekijk hier de samenvatting van de productkenmerken

Referenties:

1. IBRANCE Samenvatting van Productkenmerken.

2. US Food and Drug Administration. Center for Drug Evaluation and Research. Clinical pharmacology review palbociclib. 2019 https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/nda/2019/212436Orig1s000ClinPharmR.pdf. Geraadpleegd op 13 nov. 2020.

PP-IBR-NLD-0626