Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Menu

Close

SituatieSituatieWereldwijde dreigingNederlandse situatieAMR en antibioticabeleid in NL: wat vindt u?AanpakAanpakGeschiedenis van antibioticaAntibioticabeleid ter preventie resistentieSWABATLASDeskundigheidsbevorderingDeskundigheidsbevorderingVideo'sPodcastsWebinarsAanmelden voor live webinar series
PodcastsAntibioticaresistentie

De zorgen over antibioticaresistentie nemen toe, vooral rondom MRSA. We moeten blijven oppassen. Met deze waarschuwing begint deze podcast over antibioticaresistentie. Joop Arends, internist-infectioloog UMC Utrecht, en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company, gaan over de resistentieproblematiek in gesprek met Miquel Ekkelenkamp, arts-microbioloog uit het UMC Utrecht. Luister naar zijn visie op de situatie. 

Antibiotic Stewardship

Aan het woord is Jeroen Schouten, intensivist Radboudumc Nijmegen, die in gesprek is met Dylan de Lange, internist-infectioloog UMC Utrecht en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company. De podcast gaat over zowel de problematiek rondom restrictief gebruik van antibiotica, als het succesvol invoeren van A-teams. 

Infectiepreventie

Dylan de Lange, internist-infectioloog UMC Utrecht en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company, zijn te gast in Nijmegen bij Andreas Voss, hoogleraar Infectiepreventie in het Radboud MC. Volgens Voss moet handhygiëne niet alleen een regel zijn, maar een integraal onderdeel van het medisch handelen worden. Dat betekent gedragsverandering, hetgeen volgens hem inherent is aan het vak infectiepreventie. De podcast met Andreas Voss is doorspekt met humor, maar met een serieuze boodschap over handhygiëne.

Bekijk hier de andere podcasts over infectieziektenLoading
De groeiende dreiging van AMR (Engelstalig)

Antimicrobiële resistentie (AMR), de stille pandemie die wacht om gehoord te worden. Naast professor Philippe Montravers en dr. Camilla Rodrigues onderzoekt professor Peter Hawkey de ontwikkeling en verspreiding van AMR, waarom het moet worden behandeld als een chronische ziekte en hoe antibiotic stewardship en snelle diagnostiek het antwoord kunnen zijn op terugvechten.

PP-CRB-NLD-0176

Wilt u een bijwerking melden? Gebruik dan het meldformulier bijwerkingen.
U kunt dit formulier downloaden of opslaan en het vervolgens sturen naar [email protected].

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2023 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.