Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Menu

Close

SituatieSituatieWereldwijde dreigingNederlandse situatieAanpakAanpakGeschiedenis van antibioticaAntibioticabeleid ter preventie resistentieSWABATLASDeskundigheidsbevorderingDeskundigheidsbevorderingVideo'sPodcastsWebinarsAanmelden voor live webinar series
De Nederlandse situatie in beeldProf. Jan Kluytmans

Professor Kluytmans kaart het probleem van antibioticaresistentie aan en hoe Nederland de dans tot nu toe heeft weten te ontspringen. Innovatieve oplossingen bieden veel kansen om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren. Toch zijn er genoeg bedreigingen waar we alert op moeten zijn.

Bekijk de video Loading
Prof. Paul Verweij

Hoewel de antibioticaresistentie in Nederland laag is vergeleken met andere Europese landen, zijn de cijfers van schimmelresistentie veel ongunstiger. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en is er nog een weg terug? Prof. Verweij vertelt waarom de schimmelresistentie in Nederland zo hoog is en waarom we snel moeten handelen. 

Bekijk de video Loading
Prof. Andreas Voss

De toename van antibioticaresistentie is geen doomscenario van de toekomst, maar iets wat nu al gaande is. Prof. Andreas Voss legt uit wat Nederland onderscheid van andere landen op het gebied van resistentiepreventie. Is Nederland wellicht zelfs te terughoudend met het voorschrijven van antibiotica? Prof. Voss beredeneert waarom hier nader onderzoek voor nodig is.

Bekijk de video Loading
PP-CRB-NLD-0176

Wilt u een bijwerking melden? Gebruik dan het meldformulier bijwerkingen.
U kunt dit formulier downloaden of opslaan en het vervolgens sturen naar [email protected].

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2023 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.