Longkanker voor iedereen zo leefbaar mogelijk maken

Longkanker is moeilijk behandelbaar. Toch leven steeds meer mensen langer in goede kwaliteit, dankzij de ontwikkeling van bijvoorbeeld behandelingen op maat voor de patiënt met mutatiegedreven longkanker. Voor ons telt elke patiënt, met of zonder mutaties, en er is nog veel te winnen. We zijn trots dat we aan deze ontwikkeling bij kunnen dragen. We vinden het echter ook belangrijk om mensen met longkanker te begeleiden bij de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen met medicatie, alsook op thema’s daaromheen.

Ons gezamenlijk doel is om longkanker voor iedereen zo leefbaar mogelijk te maken. Dat doen we onder meer door oog te hebben voor kwaliteit van leven. Daarom zoeken wij samenwerking met partijen die zich met palliatieve zorg bezig houden. Of wij brengen partijen samen en verbinden hen. Wij zijn niet de expert op dit gebied, maar kunnen organisaties die praktische hulpmiddelen ontwikkelen voor mensen met longkanker en hun naasten wel ondersteunen. En samen met hen luisteren naar wat er bij patiënten speelt en daarop inspelen.

Laagdrempelige antwoorden op allerlei vragen

Zo hebben we het zakboekje Als je niet meer beter wordt ontwikkeld. Dat biedt patiënten met uitgezaaide longkanker op laagdrempelige wijze antwoorden op allerlei vragen die in hen opkomen. Daarnaast biedt het mensen structuur, steun en inzicht tijdens hun laatste levensfase. Het is de bedoeling dat mensen het boekje meekrijgen van hun behandelaar of lezen via de website.

Daarnaast hebben we een video gemaakt waarin Aukje, patiënt en lid van de patiëntenadviesraad van Longkanker Nederland, vertelt over haar ervaring over leven met uitgezaaide longkanker en het belang van goede palliatieve zorg.
 

Ga met ons in gesprek

Verder nodigen we u vooral uit om in gesprek met ons te gaan. Als u zelf een goed idee heeft waarmee we de levenskwaliteit van mensen met uitgezaaide longkanker en hun omgeving kunnen verbeteren, horen wij dat graag. U kunt contact met ons opnemen via [email protected]

Palliatieve zorg

PP-ONC-NLD-0762