Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sPodcastOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Onderaan de pagina kunt u bijwerkingen melden.

BadgeKickerStel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.

Stel een vraag
Gates Foundation en Pfizer breiden partnerschap uit

4 augustus 2023

Bill & Melinda Gates Foundation, Children's Investment Fund Foundation, Pfizer en Becton, Dickinson & Company breiden partnerschap uit voor betere toegang tot injecteerbare anticonceptiemiddelen voor vrouwen in lage- en lagere middeninkomenslanden.

  • Verhoogde productiecapaciteit in combinatie met een uitbreiding van 69 naar 92 in aanmerking komende landen, zal naar verwachting de levering van meer dan 320 miljoen doses tot 2030 mogelijk maken
  • Eerder gegarandeerde prijzen van $ 0,85 per eenheid zullen worden gehandhaafd voor kopers in de publieke sector in landen met lage inkomens en lagere middeninkomens
  • De samenwerking bouwt voort op een overeenkomst die voor het eerst werd gesloten in 2014 en die tot nu toe anticonceptiemogelijkheden heeft geboden aan miljoenen vrouwen in lage- en lagere middeninkomenslanden

3 augustus 2023 - Om een betere toegang tot injecteerbare anticonceptiemiddelen mogelijk te maken voor miljoenen vrouwen in lage- en lagere middeninkomenslanden, hebben de Bill & Melinda Gates Foundation, Children's Investment Fund Foundation (CIFF), Pfizer en Becton, Dickinson & Company (BD) vandaag de uitbreiding van hun bijna tien jaar durende samenwerking aangekondigd. De uitgebreide samenwerking zal naar verwachting tot 2030 meer dan 320 miljoen doses van Pfizer's injecteerbare anticonceptiemiddel, Sayana® Press (medroxyprogesteronacetaat), toegediend door BD Uniject™ Auto-Disable Prefillable Injection System, leveren. De update zorgt voor een verhoogde productiecapaciteit en zorgt ervoor dat 23 extra landen in aanmerking komen om aanhet programma toegevoegd te worden.

Slechte toegang tot voorbehoedsmiddelen vormt een aanzienlijke last voor vrouwen in lage- en middeninkomenslanden. Volgens een onderzoek uit 2022 heeft één op de 14 vrouwen wereldwijd die voorbehoedsmiddelen willen gebruiken er geen toegang toe. Dit komt neer op een onvervulde behoefte van 162 miljoen vrouwen, van wie de meerderheid in Afrika ten zuiden van de Sahara en Zuid-Azië woont.1

"DMPA-SC2 is een uniek product met veelzijdige voordelen", zegt Fannie Kachale, Director Reproductive Health Services bij het Malawi Ministry of Health. "Wij, als Malawi Ministerie van Volksgezondheid, zijn blij dat we deel uitmaken van de uitrol. Naast alle voordelen voor vrouwen, helpt het ook het National Family Planning Program bij zijn inspanningen om het doel van Family Planning 2030 te bereiken om de moderne anticonceptieprevalentie van 60% te bereiken.

De samenwerking bouwt voort op een samenwerking die in 2014 van start ging. Volgens de overeenkomst zal Pfizer beginnen met het verhogen van de productiecapaciteit met 65%. De partners kwamen ook overeen om het aantal landen dat onder het partnerschap valt te verhogen van 69 naar 92 landen, waaronder alle lage- en lagere middeninkomenslanden en verschillende landen met een hoger middeninkomen zoals gedefinieerd door de Wereldbank. De eerder gegarandeerde prijs van $ 0,85 per eenheid voor de standaardpresentatie zal worden gehandhaafd voor kopers in de publieke sector in lage- en lagere middeninkomenslanden.
 

"Door de toegang tot het zelfinjecteerbare anticonceptiemiddel uit te breiden, levert dit partnerschap een van de belangrijkste innovaties in gezinsplanning op die ten goede kan komen aan de miljoenen vrouwen en meisjes die vandaag de dag geen toegang hebben tot anticonceptie die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze hernieuwde ambitie weerspiegelt onze vastberadenheid dat alle individuen zich bewust zijn van hun fundamentele recht om te beslissen wanneer en of ze een gezin willen stichten, om hen en hun gezinnen gezond te houden en de vooruitgang naar gendergelijkheid te versnellen", aldus Miles Kemplay, Executive Director Sexual and Reproductive Health and Rights bij CIFF.
 

"Door de voortdurende inzet en samenwerking van deze partners zijn miljoenen vrouwen in staat gesteld om op hun eigen voorwaarden beslissingen over gezinsplanning te nemen, wat een positieve invloed kan hebben op de toekomst voor hen, hun families en hun gemeenschappen", aldus Nick Lagunowich, Global President van Pfizer Emerging Markets. "We zijn er trots op dat we dit belangrijke initiatief niet alleen kunnen voortzetten, maar ook kunnen laten groeien om een betere toegang tot betaalbare oplossingen voor de meest kwetsbaren mogelijk te maken."

‘De voortdurende levering van dit injectiesysteem maakt het mogelijk om medicijnen, zoals voorbehoedsmiddelen, gemakkelijk te leveren door zelftoediening of door gezondheidswerkers in de gemeenschap.'

"Ervoor zorgen dat onze producten betaalbare toegang mogelijk maken voor degenen die het het meest nodig hebben, is van cruciaal belang voor onze toewijding aan het bouwen van een gezondere, meer rechtvaardige wereld," zei Michael Garrison, EVP & President van het medische segment bij BD. "Al meer dan twee decennia biedt het BD Uniject™ Auto-Disable Prefillable Injection System patiënten in lage- en middeninkomenslanden toegang tot voorgevulde vaccins en medicijnen. De voortdurende levering van dit injectiesysteem maakt het mogelijk om medicijnen, zoals voorbehoedsmiddelen, gemakkelijk te leveren door zelftoediening of door gezondheidswerkers in de gemeenschap. "

"Te veel vrouwen stoppen met gezinsplanning omdat ze ontevreden zijn over hun methode. Discrete, langwerkende anticonceptiemethoden kunnen helpen bij het aanpakken van barrières die voorkomen dat veel vrouwen voorbehoedsmiddelen gebruiken," zei Dr. Ru Cheng, directeur van Women's Health Innovations bij de Bill & Melinda Gates Foundation. "De uitbreiding van dit innovatieve partnerschap zal de toegang voor vrouwen en adolescenten in lage- en lagere inkomenslanden ondersteunen tot de innovatieve producten voor gezinsplanning die ze willen en nodig hebben om de leiding te nemen over hun gezondheid, leven en toekomst."

Sayana Press is goedgekeurd door regelgevende instanties in meer dan 50 landen in de Europese Unie en in een aantal FP2030-focuslanden. Deze landen omvatten Bangladesh, Burkina Faso, Kenia, Niger, Nigeria, Senegal en Oeganda, evenals andere markten in Latijns-Amerika en binnen Azië-Pacific. Er wordt gewerkt aan aanvullende registratiegoedkeuringen.

Over de Bill & Melinda Gates Foundation

Geleid door de overtuiging dat elk leven dezelfde waarde heeft, werkt de Bill & Melinda Gates Foundation om alle mensen te helpen een gezond, productief leven te leiden. In ontwikkelingslanden richt het zich op het verbeteren van de gezondheid van mensen en hen de kans te geven zichzelf uit honger en extreme armoede te tillen. In de Verenigde Staten probeert het ervoor te zorgen dat alle mensen - vooral degenen met de minste middelen - toegang hebben tot de kansen die ze nodig hebben om te slagen op school en in het leven. De stichting is gevestigd in Seattle, Washington en wordt geleid door CEO Mark Suzman, onder leiding van co-voorzitters Bill Gates en Melinda French Gates en de raad van bestuur.

Over Children’s Investment Fund Foundation (CIFF)

Over Children’s Investment Fund Foundation (CIFF)
CIFF is 's werelds grootste filantropie die zich specifiek richt op het verbeteren van het leven van kinderen. We weten dat het rendement op slimme investeringen op gebieden zoals de vroege ontwikkeling van kinderen en adolescente meisjes bijzonder hoog is. Daarom willen we een katalyserende rol spelen als financier en beïnvloeder om dringende en blijvende verandering op schaal te leveren. Werkgebieden zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van kinderen en adolescenten, voeding, ontworming, welzijn en slimme manieren om klimaatverandering te vertragen en te stoppen. Meer informatie op ciff.org.

Over BD

BD is een van de grootste wereldwijde medische technologiebedrijven ter wereld en bevordert de wereld van de gezondheid door medische ontdekking, diagnostiek en de levering van zorg te verbeteren. Het bedrijf ondersteunt de helden in de frontlinie van de gezondheidszorg door innovatieve technologie, diensten en oplossingen te ontwikkelen die zowel klinische therapie voor patiënten als klinische processen voor zorgverleners helpen bevorderen. BD en zijn 77.000 medewerkers hebben een passie en toewijding om de veiligheid en efficiëntie van het zorgverleningsproces van clinici te helpen verbeteren, laboratoriumwetenschappers in staat te stellen ziekten nauwkeurig te detecteren en de mogelijkheden van onderzoekers te verbeteren om de volgende generatie diagnostiek en therapieën te ontwikkelen.

BD is aanwezig in vrijwel elk land en werkt samen met organisaties over de hele wereld om enkele van de meest uitdagende wereldwijde gezondheidsproblemen aan te pakken. Door nauw samen te werken met klanten, kan BD helpen de resultaten te verbeteren, de kosten te verlagen, de efficiëntie te verhogen, de veiligheid te verbeteren en de toegang tot gezondheidszorg uit te breiden. Ga voor meer informatie over BD naar bd.com of maak contact met ons op LinkedIn via www.linkedin.com/company/bd1/ en Twitter @BDandCo.

PP-UNP-NLD-0727

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.