Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sPodcastOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Onderaan de pagina kunt u bijwerkingen melden.

BadgeKickerStel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.

Stel een vraag
Pfizer en de Europese Commissie sluiten overeenkomst

04 juli 2023

Pfizer en de Europese Commissie sluiten productiereserveringsovereenkomst voor op mRNA gebaseerde vaccins om te helpen beschermen tegen toekomstige pandemieën.

30 juni 2023 — Pfizer heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst voor een reservering van productiecapaciteit is aangegaan met het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) van de Europese Commissie (EC). Dit akkoord biedt de Europese Unie (EU) toegang tot doses van een op mRNA gebaseerd vaccin als er een wordt ontwikkeld om bescherming te bieden tegen een toekomstige pandemieveroorzakende ziekte.

De overeenkomst is gericht op het bijdragen aan de toekomstige pandemische paraatheid van de EU. Het zorgt ervoor dat de productiecapaciteit actief blijft om de kloof tussen de initiële productie en voldoende vaccinlevering te helpen dichten in het geval van een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid voor de EU.

Voortbouwend op onze ervaring en leiderschap tijdens de COVID-19-pandemie, begrijpt Pfizer de dringende behoefte aan een betere pandemische paraatheid en planning. Er zijn daarom verschillende belangrijke stappen gezet om voorbereid te zijn op mogelijke toekomstige wereldwijde ziekte-uitbraken. Eerder zijn soortgelijke afspraken gemaakt tussen farmaceutische fabrikanten en landen wereldwijd om griep en andere vaccins te kopen.

Gezondheidsgelijkheid/‘health equity’ is onderdeel van de bedrijfswaarden van Pfizer en wij zetten ons in voor eerlijke toegang tot vaccins. Het bedrijf zal soortgelijke overeenkomsten met andere landen en multilaterale organisaties blijven nastreven, voortbouwend op de betrouwbaarheid en partnerschappen die zijn gesmeed tijdens de respons op de COVID-19-pandemie.

Pfizer exploiteert een van de grootste wereldwijde productienetwerken en meest geavanceerde toeleveringsketens in de innovatieve biopharma. In onze 174-jarige bestaansgeschiedenis hebben wij een wereldwijde toeleveringsketen opgebouwd die voorraden snel kan herverdelen, over de grenzen heen, om het aanbod te behouden en tegemoet te komen aan veranderende behoeften over de hele wereld. Binnen de toeleveringsketen van Pfizer kunnen bepaalde voorzieningen meervoudig uitgevoerd/ingevuld worden om zodoende de veerkracht te vergroten. Denk aan het aanhouden van extra voorraad, indien noodzakelijk het vergroten van het aantal werknemers en het gebruik van meerdere leveranciers om flexibiliteit in te bouwen.

De overeenkomst zal betrekking hebben op productiecapaciteit voor mRNA, vector- en eiwitgebaseerde vaccins.1 Naast Pfizer voor de mRNA-vaccins zijn de volgende vaccinfabrikanten geselecteerd:

  • Vectorgebaseerde vaccins: Bilthoven Biologicals B.V
  • Vaccins op basis van eiwitten: LABORATORIOS HIPRA S.A; CZ Vaccines en Laboratorio Reig Jofre SA

Referentie:
1. Framework contract signed under EU4Health to guarantee a fast response to future health crises (europa.eu)

PP-UNP-NLD-0727

Wilt u een bijwerking melden? Gebruik dan het meldformulier bijwerkingen.
U kunt dit formulier downloaden of opslaan en het vervolgens sturen naar [email protected].

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.