Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sPodcastOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Onderaan de pagina kunt u bijwerkingen melden.

BadgeKickerStel een vraag

Heeft u een vraag? Stel hem hier.

Stel een vraag
Pfizer investeert 43 miljard dollar in de strijd tegen kanker

15 maart 2023

Pfizer en Seagen hebben op 13 maart 2023 aangekondigd dat ze een definitieve fusieovereenkomst zijn aangegaan waarbij Pfizer Seagen overneemt voor $ 229 in contanten per Seagen-aandeel voor een totale ondernemingswaarde van $ 43 miljard. Seagen is een wereldwijd biotechnologiebedrijf dat geneesmiddelen tegen kanker ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert. De raden van bestuur van beide bedrijven hebben de transactie unaniem goedgekeurd.

  • De voorgestelde combinatie versterkt de positie van Pfizer als toonaangevend bedrijf in kanker/oncologie
  • De geneesmiddelen van Seagen, de vergevorderde ontwikkelingsprogramma's en de baanbrekende expertise op het gebied van antilichaam-drugconjugaten/Antibody-Drug Conjugates (ADC's) vormen een sterke aanvulling op het oncologieportfolio van Pfizer

"Pfizer zet haar financiële middelen in om de ziekte kanker te bestrijden, een ziekte die de belangrijke doodsoorzaak wereldwijd vormt en een aanzienlijke impact op de volksgezondheid heeft", aldus Dr. Albert Bourla, voorzitter en Chief Executive Officer van Pfizer. "Samen zullen Pfizer en Seagen de volgende generatie doorbraken tegen kanker versnellen en nieuwe oplossingen voor patiënten bieden. Dit door de kracht van Seagens antilichaam-drugconjugaat (ADC)-technologie te combineren met de schaalgrootte en expertise van Pfizer. Aangezien kanker wereldwijd de grootste groeifactor is voor de geneeskunde, zal deze fusie de positie van Pfizer versterken en een zinvolle bijdrage kunnen blijven leveren aan de financiële doelstellingen van Pfizer op korte en lange termijn."

’Pfizer zet haar financiële middelen in om de ziekte kanker te bestrijden, een ziekte die de belangrijke doodsoorzaak wereldwijd vormt en een aanzienlijke impact op de volksgezondheid heeft.’

Seagen is een pionier in ADC-technologie, vier van de twaalf door de FDA goedgekeurde en beschikbare ADC’s maken in de sector gebruik van deze technologie. ADC's zijn een krachtig hulpmiddel die kunnen worden ingezet voor een breed scala aan typen kanker omdat ze zijn ontworpen om kankercellen te doden en de bijwerkingen te beperken. Seagen heeft sinds de oprichting 25 jaar geleden een leidende positie in ADC-technologie ingenomen met baanbrekende en gepatenteerde technologie.

Seagen heeft een brede pijplijn met elf nieuwe moleculaire entiteiten met het potentieel om grote patiëntenpopulaties te kunnen behandelen. Allemaal hebben ze wereldwijde commerciële rechten. De voorgestelde overname zal naar verwachting ook het combinatiepotentieel in zowel de Seagen- als Pfizer-pijplijn mogelijk maken en zal de eiwittechnologie- en farmaceutische capaciteiten van Pfizer benutten om de ADC-technologie van Seagen te bevorderen met potentieel nieuwe doelcombinaties en biologische geneesmiddelen (biologicals) als resultaat die de volgende generatie middelen ontsluiten.

Seagen ontwikkelt ook innovatieve technologieën die in staat zijn om mogelijk meerdere Investigational New Drug Applications (IND's) te genereren, waaronder ‘linker/ payload’-technologieën van de volgende generatie voor ADC's en andere innovatieve antilichaamplatforms die het immuunsysteem rechtstreeks inschakelen om tumoren te vernietigen, zoals bi-specifieke antilichamen.

"Pfizer deelt onze voortdurende toewijding aan patiënten. Deze fusie is een bewijs van de passie, toewijding en het talent van het Seagen-team om onze missie te bereiken om transformerende kankermedicijnen te ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren die een betekenisvol verschil maken in het leven van mensen," zei David Epstein, Seagen Chief Executive Officer. "De fusie met Pfizer is de juiste volgende stap voor Seagen om haar strategie te bevorderen, en deze overtuigende transactie zal aanzienlijke en onmiddellijke waarde opleveren voor onze aandeelhouders en nieuwe kansen bieden voor onze collega's als onderdeel van een groter wetenschappelijk gedreven, patiëntgericht, wereldwijd bedrijf."

"In het afgelopen decennium hebben we gedurfde nieuwe benaderingen gekozen voor het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar effectieve geneesmiddelen voor mensen met kanker. En we hebben verschillende doorbraken bereikt in borstkanker, urogenitale kanker, hematologische maligniteiten en precisiegeneeskunde," zei Chris Boshoff, Chief Development Officer Oncology and Rare Disease, Pfizer. "De toevoeging van Seagens toonaangevende ADC-technologie zal ons positioneren in de voorhoede van innovatieve kankerzorg. Het vormt een sterke aanvulling op ons bestaande portfolio voor zowel solide tumoren als hematologische maligniteiten. We geloven dat de combinatie van onze teams, en de respectievelijke gebieden van expertise en wereldwijde aanwezigheid, ons in staat zal stellen om het potentieel van Seagen te realiseren en nog meer potentiële doorbraken te bevorderen voor patiënten met kanker."

De bedrijven verwachten de transactie eind 2023 of begin 2024 af te ronden, onder voorbehoud van het voldoen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders van Seagen en ontvangst van vereiste wettelijke goedkeuringen.

Op Pfizer.com is het volledige bericht te vinden, inclusief Disclosure Notice.

PP-UNP-NLD-0727

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.