Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie

Menu

Close

PodcastsEducatieOnline toolsPatiëntenmaterialenExperts aan het woordExperts aan het woord'Atopisch eczeem is niet alleen een huidprobleem'‘We kijken samen naar het kind als geheel’'Zalfje' helpt kinderen en ouders bij het smeren‘Helemaal niet krabben is een illusie’Meer oog voor leven met atopisch eczeem
Podcastserie ‘Skin and Change’

Luister naar de nieuwe podcastserie ‘Skin and Change’ over de behandeling van huid- en haarziekten zoals atopisch eczeem en alopecia areata. In de serie komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Het gaat om thema’s die voor patiënten belangrijk zijn, maar niet altijd in de spreekkamer worden besproken. Ook praten experts over wetenschappelijke ontwikkelingen.

Alopecia areata: update over de ziekteleer

In deze aflevering van de Skin & Change podcast spreekt professor Thierry Passeron, directeur Dermatologie aan het Universitair Ziekenhuis van Nice en hoofd van een onderzoekslaboratorium bij INSERM, over recente wetenschappelijke ontdekkingen rondom de immunologische mechanismen achter alopecia areata. Ontdek de diepgaande inzichten in deze auto-immuunstoornis die haarverlies veroorzaakt en hoe nieuwe ontwikkelingen een licht werpen op mogelijke behandelingen. "Alopecia areata is geen erfelijke aandoening, maar begrijpen hoe het immuunsysteem de haargroeicyclus verstoort, opent veelbelovende perspectieven voor behandeling," zegt professor Passeron. Ontdek alopecia areata's laatste ontwikkelingen - luister naar de Skin & Change podcast.

Meetinstrumenten bij alopecia areata

Duik dieper in de wereld van alopecia areata met dr. Bevin Bhoyrul, dermatoloog bij Sinclair Dermatology in Melbourne. In deze podcastaflevering van Skin & Change beschrijft dr. Bhoyrul de diverse typen alopecia areata, onthult diagnostische methoden en bespreekt beoordelingstools zoals de Severity of Alopecia Tool (SALT). Verken de complexiteit van haarverlies en begrijp hoe deze aflevering de nuances van alopecia areata blootlegt, met speciale aandacht voor de psychosociale impact. "Alopecia areata gaat verder dan de SALT-score; het vraagt om begrip van de diepere impact op het leven van de patiënt," benadrukt dr. Bhoyrul. Wilt u de diepere lagen van alopecia areata ontdekken? Luister nu naar de podcast en vergroot uw kennis en begrip van alopecia areata.

Wat is alopecia areata?

Ontdek de wereld van alopecia areata in deze podcastaflevering. "Alopecia areata is een chronische auto-immuunziekte, die resulteert in pleksgewijze haaruitval, meestal op de hoofdhuid," aldus professor Constanze Jonak, een vooraanstaande dermatoloog van het Medisch Universitair Ziekenhuis van Wenen. In deze podcast gaat zij dieper in op deze chronische auto-immuunziekte die haarverlies veroorzaakt en deelt zij essentiële inzichten over de epidemiologie, diagnose en vaak voorkomende bijkomende ziekten bij alopecia areata. Luister in deze nieuwe podcastaflevering naar een gesprek dat je begrip van alopecia areata zal vergroten.

Het effect van alopecia areata op de kwaliteit van leven van patiënten

Ontdek hoe alopecia areata het dagelijks leven van patiënten beïnvloedt en leer over de meetinstrumenten die de impact van deze ziekte op hun kwaliteit van leven onthullen. Professor Constanze Jonak, expert in dermatologie van het Medisch Universitair Ziekenhuis van Wenen, deelt waardevolle inzichten om de zorg en ondersteuning voor alopecia areata patiënten te verbeteren. Deze nieuwe podcast biedt een dieper inzicht in deze aandoening. "De aflevering biedt waardevolle inzichten om de zorg en ondersteuning voor alopecia areata patiënten te verbeteren," aldus professor Jonak.

Elke huidskleur telt bij atopisch eczeem

’’De diagnose eczeem komt bij mensen van kleur vaak veel later en wordt ook wel eens gemist.’’ In deze aflevering vertelt dr. Jim Zeegelaar, dermatoloog in het Flevo Ziekenhuis, over het verschil in presentatie van eczeem bij mensen met een lichte of donkere huidskleur.’’ Het is belangrijk dat dit bewustzijn groeit, bij zorgprofessionals en mensen in het algemeen. Elke huidskleur telt bij eczeem.’’

Waar komt jeuk vandaan? Mechanismes achter de jeuk bij atopisch eczeem

Waardoor ontstaat jeuk bij eczeem? Luister naar de inzichten van prof. Antonio Costanzo uit Italië. In deze nieuwe aflevering van de podcastserie vertelt hij over de impact van jeuk op het leven van patiënten. Ook gaat hij in op de mechanismen achter jeuk en legt hij uit waarom krabben kwalijk is. ’’Het verstoren van de jeuk-krabcyclus en het herstel van de huidbarrière zijn essentieel voor het voorkomen van infectie bij eczeem.’’

Psychologische gevolgen van het leven met huidziektes

’’Huidziekten hebben een enorme impact op het dagelijks leven.’’ Professor Anthony Bewley praat hierover tijdens deze aflevering van de podcast voor dermatologen. Volgens Bewley kan de aandoening zorgen voor psychische klachten zoals angst en depressie. ’’Eczeem en hardnekkige jeuk kunnen invloed hebben op je stemming en voor problemen zorgen met je zelfvertrouwen en lichaamsbeeld. Het is goed om de huid te behandelen en meteen te praten over problemen.’’

Meer over de huid
PP-CIB-NLD-0226

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.