Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Ondersteuning & kwaliteit van levenOndersteuning & kwaliteit van leven initiatieven bij borstkankerBorstkanker en werkBorstkanker en vermoeidheidBorstkanker en seksualiteit"Alles over borstkanker" boek "Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog" boek

Menu

Close

DeskundigheidsbevorderingDeskundigheids-bevorderingOnze geneesmiddelenBorstkanker portfolio Pfizer
Borstkanker & seksualiteit

‘Praat met elkaar over borstkanker en seksualiteit’
 

Vrouwen die borstkanker hebben, worstelen vaak met seksualiteit en intimiteit. Hun lichaam verandert door de behandeling en de ziekte en daardoor kan vrijen lastig zijn. Toch komt het onderwerp in de spreekkamer nauwelijks aan bod. Het is voor vrouwen zelf, maar ook voor zorgprofessionals een lastig onderwerp. 

Roze Olifant is een programma voor artsen, verpleegkundig specialisten, mammacare-verpleegkundigen, seksuologen en andere zorgprofessionals in ziekenhuizen om seksualiteit en intimiteit beter en gemakkelijker bespreekbaar te maken bij mensen met borstkanker.

Dit nascholingsprogramma is ontwikkeld door afgevaardigden van de Borstkankervereniging Nederland, Sick & Sex, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en Pfizer.

 

Nascholingsprogramma Roze Olifant bestaat uit 3 delen

Deel 1    Achtergronden met betrekking tot intimiteit en seksualiteit aanhalen

Deel 2    Op basis van intervisie met het team de best practices op de werkvloer bespreken

Deel 3    Zorgdragen voor borging van het thema met het borstkanker behandelteam binnen de instelling

AanmeldenLoading


 

Toolbox Roze Olifant

In de Toolbox Roze Olifant zitten alle trainingsmaterialen om als team te werken aan het thema seksualiteit en intimiteit bij borstkanker. U vindt hier onder meer een werkmap voor het team met instructies om de teamsessies vorm te geven en veel achtergrondinformatie over seksualiteit bij borstkanker.

Lees verderLoading


 

Magazine Roze Olifant 

Download het Magazine Roze Olifant. Deze speciale uitgave vertelt u meer over hoe de Roze Olifant borstkankerteams ondersteunt bij het bespreekbaar maken van intimiteit en seksualiteit. Patiënt Kim legt uit waarom dit zo belangrijk is. Verpleegkundig specialist Lida maakt duidelijk waarom u niet langer moet wachten met de Roze Olifant-Toolkit. Samen maken wij intimiteit en seksualiteit bespreekbaar!

DownloadLoading


 

PP-UNP-NLD-1031


 

Wilt u een bijwerking melden? Gebruik dan het meldformulier bijwerkingen.
U kunt dit formulier downloaden of opslaan en het vervolgens sturen naar [email protected].

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2023 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.