Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
Kanker zo leefbaar mogelijk maken

1 op de 2 Nederlanders krijgt kanker. De impact van kanker op onze samenleving is groot. 1,4 miljoen mensen hebben kanker of hebben dit gehad.1 Hoewel het gelukkig zo is dat steeds meer mensen hiervan genezen of nog jaren met goede kwaliteit kunnen leven, overlijden er elk jaar 54.000 mensen aan kanker. Dat zijn er 54.000 per jaar te veel. Dus valt er nog veel te verbeteren aan de oncologiezorg. Niemand meer verliezen aan kanker, dat is waar we allemaal naartoe werken.

De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop. Het kost tijd om de diagnose te verwerken en patiënten moeten zich aanpassen aan de zware behandelingen die ze kunnen krijgen. Gelukkig blijken er wel vaak behandelingen te zijn die mensen meer tijd en een goede kwaliteit van leven geven. Ook zijn mensen gerustgesteld wanneer ze een soort kanker blijken te hebben die weliswaar minder vaak voorkomt, maar er toch behandelopties zijn. Iedere patiënt telt.

Iemand die ziek is, wil nog zo lang mogelijk genieten van mooie dingen in het leven. Genieten van familie, nog een mooie reis maken of eindelijk piano leren spelen. Of misschien geniet hij of zij wel van de ‘gewone dingen’ in het leven, zoals werken. Knuffels van je familie of vrienden of intimiteit met je partner kunnen daar ook bij horen. Of dit nu een paar maanden of nog een aantal jaar is. Bij Pfizer werken wij elke dag keihard, samen met anderen, om mensen met kanker weer een zo gewoon mogelijk leven te geven.

Dag in, dag uit zoeken wij met hart en ziel naar nieuwe geneesmiddelen en andere innovaties om het leven van mensen met kanker te verbeteren.

Onderzoek naar kanker, innovatieve geneesmiddelen, biosimilars en vaccins

Pfizer maakt innovatieve geneesmiddelen, biosimilars en vaccins. Daarnaast doen we wereldwijd veel onderzoek, bijvoorbeeld om de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam beter te begrijpen en te leren waardoor DNA-schade ontstaat en kanker kan ontstaan.

Kennis en wetenschap binnen de oncologie verbeteren

Om dit te bereiken steunen we onderzoekers, zorgprofessionals en patiënten in het doen van onderzoek in de breedste zin van het woord. Op die manier laten we de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen steeds sneller, efficiënter en nauwkeuriger verlopen. Onze missie is mensen met kanker zo snel mogelijk helpen toegang te geven tot de beste beschikbare medicijnen en zorg die hen kunnen genezen, meer tijd bieden of een betere levenskwaliteit geven.

Levenskwaliteit van mensen met kanker verbeteren

Een behandeling bestaat uit meer dan alleen medicijnen. Het is belangrijk dat mensen zich op hun best voelen, ook als ze kanker hebben. Zo is het belangrijk dat iedereen die ziek wordt kan blijven werken. Of dat onderwerpen zoals seksualiteit bij borstkanker bespreekbaar zijn. Wij zoeken voortdurend naar partners waarmee we kunnen samenwerken om er samen voor mensen met kanker te zijn in alle fases van hun ziekte.

App die helpt tegen vermoeidheid bij kanker

De app Untire is een ondersteuningsprogramma tegen vermoeidheid en geschikt voor alle mensen met kanker of die kanker hebben gehad.

 

Lees meerLoading
Werk en kanker

Bij Pfizer willen we dat jij op je best bent, ook als je werkt en ziek wordt. wij zien werk als medicijn. Samen met anderen willen we het voor iedereen vanzelfsprekend maken dat je bij ziekte kunt blijven werken.

 

Lees meer Loading
Praten over seksualiteit en intimiteit


De ziekte kanker en de behandeling kunnen effect hebben op je en lichaam en conditie. Ook ervaren mensen met kanker vaak angst en onzekerheid. Dit kan impact hebben op je seksualiteit en intimiteit.  Lees meer over hoe u als zorgprofessional dit onderwerp bespreekbaar kan maken.

Lees meer Loading
ReferentieNederlandse Kankerregistratie (NKR), IKNL. Verkregen via iknl.nl/nkr-cijfers, op 3 oktober 2023 
PP-UNP-NLD-0976

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.