Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Multipel MyeloomLeukemie

Leukemie

DiagnoseBehandeling van bloedkankerStamceltransplantatie
Kwaliteit van Leven

Kwaliteit van leven

Vermoeidheid bij kankerMeer aandacht voor werk bij bloedkankerWerk is een essentieel onderdeel van elk gesprek
Educatie

Educatie

Vermoeidheid bij kankerWorkshop Gesprekshulp Werk en Kanker
Onze geneesmiddelen

Menu

Close

Bloedkanker

De afgelopen 35 jaar zijn de overlevingskansen van mensen met bloedkanker gestegen. Op zich is die toename in overleving een geweldige medische vooruitgang.1 Maar voor deze patiënten is lánger leven niet het enige wat ertoe doet, de kwaliteit van leven is minstens even belangrijk.

Veel mensen met bloedkanker hebben langdurig last van de gevolgen van (de behandeling) van hun ziekte. Ze kampen met hardnekkige klachten zoals: chronische vermoeidheid, angst en neuropathie.2 Deze ‘late gevolgen’ hebben een grote weerslag op de kwaliteit van leven: ze belemmeren patiënten in hun relaties, werk en dagelijks functioneren.2

Dit roept de onvermijdelijke vraag op: hoeveel zijn die resterende jaren waard als ze niet leefbaar zijn? Maar Pfizer wil eigenlijk dat niemand met kanker zich dat af hoeft te vragen.

Daarom zien we het als onze missie om (bloed)kanker voor iedereen zo leefbaar mogelijk te maken. Hoe we dat doen, ziet u op de pagina over multipel myeloom. Daar vindt u onder andere ondersteuningsprogramma’s voor uw patiënten die late gevolgen van MM ervaren.

Op de pagina over leukemie vindt u meer informatie over de diagnose en behandeling van deze groep hematologische maligniteiten.

Multipel MyeloomLoading LeukemieLoading

Referenties:

Overleving hematologische kanker. (4 december 2023). https://iknl.nl/kankersoorten/hemato-oncologie/registratie/overlevingGevolgen van multipel myeloom. (z.d.). https://iknl.nl/kankersoorten/hemato-oncologie/gevolgen-van-hematologische-maligniteiten/gevolgen-van-mm
PP-L1A-NLD-0028

Wilt u een bijwerking melden? Gebruik dan het meldformulier bijwerkingen.
U kunt dit formulier downloaden of opslaan en het vervolgens sturen naar [email protected].

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2023 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.