Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
OverWereldwijde dreigingNederlandse situatieRisicofactorenHoogrisicogroepen

Invasieve Aspergillose 

DiagnoseBehandelingAzoolresistentie
Invasieve CandidiasisDiagnoseInvasieve MucormycoseMucormycose: een complexe infectieInvasieve aspergillose bij influenza of COVID-19IPA en CAPADiagnoseBehandelingNascholingPodcastsVideo's
Mucormycose: een complexe infectie

Mucormycose is een ernstige schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door de Mucorales-schimmels. 

Deze zeldzame infectie treft voornamelijk mensen met een verzwakt immuunsysteem, bijvoorbeeld mensen met (bloed)kanker, patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of diabetici. Mucormycose kan verschillende delen van het lichaam aantasten, zoals de longen, sinussen, hersenen en huid. De schimmels verspreiden zich snel en kunnen ernstige schade veroorzaken, waaronder weefselnecrose en gezichtsverlies. Vroege diagnose en tijdige en juiste behandeling met antischimmelmedicatie en chirurgische ingrepen zijn essentieel om de gevolgen van mucormycose te beperken. Omdat deze infectie potentieel levensbedreigend is, is het belangrijk om de risicofactoren te kennen en snelle diagnostiek en tijdige interventie toe te passen.


Lees meer in de advertorial: Strijd tegen infecties- Prof. dr. Paul Verweij.

Behandeling

Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB): richtlijn schimmelinfecties (2017)

Deze richtlijnen beslaan invasieve schimmelinfecties veroorzaakt door Candida species, Aspergillus species, Cryptococcus neoformans en mucorales. 

Scroll left to view table
H3 (Mobile) Bekijk hier de actuele SWAB-richtlijnen Loading
Invasieve Mucormycose Behandeling invasieve schimmelinfecties

Wereldwijd overlijden jaarlijks 1,5 miljoen mensen aan invasieve schimmelinfecties. 80% van de slachtoffers is misschien te voorkomen. Hoe? Door adequate diagnostiek onmiddellijk op te volgen met de juiste behandeling. 

Lees meerLoading
PP-CRB-NLD-0254

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.