Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
OverWereldwijde dreigingNederlandse situatieRisicofactorenHoogrisicogroepen

Invasieve Aspergillose 

DiagnoseBehandelingAzoolresistentie
Invasieve CandidiasisDiagnoseInvasieve MucormycoseMucormycose: een complexe infectieInvasieve aspergillose bij influenza of COVID-19IPA en CAPADiagnoseBehandelingNascholingPodcastsVideo's
PodcastsVideopodcast Supportive Care Kinderen

Wim Tissing, hoogleraar supportive care in kinderoncologie (UMC Groningen en Prinses Maxima Centrum Utrecht).

Podcast Influenza en aspergillose

Dylan de Lange, internist-infectioloog UMC Utrecht en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company, zijn naar het Erasmus MC in Rotterdam afgereisd om in gesprek te gaan met prof. Bart Rijnders. Bart is internist-infectioloog, een expert op het gebied van influenza en aspergillose en mede-auteur van het baanbrekende Lancet artikel ‘Invasive aspergilloses in patients with influenza’.

Een van de meest gemiste diagnoses bij IC-patiënten die overlijden, blijkt een Aspergillus infectie te zijn. Volgens Bart kan een snelle diagnostiek en snelle behandeling de kans op overlijden verlagen. Dit, en nog meer, in deze zeer interessante 41-minuten durende podcast.

Beluister podcast Influenza en aspergillose

Scroll left to view table
Podcast Azoolresistentie

In deze podcast kijken Prof Paul Verweij, arts-microbioloog in het Radboud UMC en hoogleraar klinische mycologie en Eveline Snelders, assistent professor medische mycologie aan de Wageningen University and Research, terug op The Azole Resistance meeting en proberen zij het complexe probleem van azoolresistentie te ontrafelen.

De oplossing voor dit ingewikkelde probleem dat zich afspeelt tussen voedselvoorziening en behandeling van ernstige schimmelinfecties lijkt te liggen in een One Health benadering.

Wat zijn de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen voor dit probleem? Blijf luisteren naar onze experts om meer te weten te komen over azolenresistentie en hoe we dit kunnen aanpakken.

Beluister podcast Azoolresistentie

NascholingHoogrisicogroepen

De hoogrisicopopulatie stijgt (en dus ook het aantal invasieve infecties).

Het zijn vooral immuungecompromitteerde patiënten die geïnfecteerd raken met pathogene schimmels. Deze patiënten zijn hoofdzakelijk in twee groepen te verdelen. 

Lees meerLoading
PP-CRB-NLD-0297

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-0556
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.