Ondersteuning & kwaliteit van leven initiatieven bij borstkanker 

De diagnose borstkanker en het behandeltraject hebben een wezenlijke impact op het leven van patiënten. Er zijn verschillende thema’s die invloed hebben op de kwaliteit van leven, zoals werk, vermoeidheid en seksualiteit. Pfizer biedt ondersteuning aan om patiënten te begeleiden. 

Borstkanker & Werk 

In Nederland krijgen jaarlijks 45.000 werknemers te horen dat ze kanker hebben. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van hen zou willen blijven werken, toch is dat voor een kwart van de patiënten niet mogelijk. Pfizer spant zich in voor meer bewustzijn en aandacht voor het thema ‘Werk & Ziek’ met verschillende initiatieven zoals Fit for Work.

Lees verderLoading
Borstkanker & Vermoeidheid

Ernstige vermoeidheid is een ingrijpend probleem voor patiënten met borstkanker. Untire is een eenvoudig, praktisch zelfmanagementprogramma in de vorm van een app; deze geeft tips en oefeningen om vermoeidheid bij borstkanker te verminderen.

Lees verderLoading
Borstkanker & Seksualiteit 

Roze Olifant is een programma voor artsen, verpleegkundig specialisten, mammacare-verpleegkundigen, seksuologen en andere zorgprofessionals om seksualiteit en intimiteit beter bespreekbaar te maken voor mensen met borstkanker. 

Lees verderLoading
Naast deze programma’s kunt u als zorgprofessional boeken aanvragen bij Pfizer ter ondersteuning van uw patiënten met borstkanker. 
Alles over borstkanker 

Wanneer uw patiënt wordt geconfronteerd met borstkanker, of erachter komt dat er een verhoogd risico op deze ziekte is, zal de patiënt behoefte hebben aan informatie over borstkanker en de behandeling ervan. Voor deze patiënten kunt u als zorgprofessional het boek ‘Alles over borstkanker’ kosteloos aanvragen.

Lees verderLoading


 

Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog

Het boek ‘Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog’ van Erik Muller is bedoeld voor iedereen die ooit te maken krijgt met een naaste, familielid, vriend of collega met kanker. Wat is een goede manier om hierop te reageren? En wat niet? Daar geeft dit boek op een praktische en soms humorvolle manier antwoord op. Het boek is voor zorgprofessionals kosteloos aan te vragen. 

Lees verderLoading

Meer informatie of zelf een idee? Neem contact met ons op!

Indien u meer informatie wenst over onze initiatieven of als u zelf een idee heeft voor een zorgverbeteringsproject, neem dan contact met ons op via onderstaande button.  

ContactLoading
PP-UNP-NLD-1031
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.