Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerBoost hematologieKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
Seksualiteit en intimiteit bij kanker

Mensen met kanker worstelen vaak met seksualiteit en intimiteit. Hun lichaam verandert door de behandeling en ziekte en daardoor kan vrijen lastig zijn. Toch komt het onderwerp in de spreekkamer nauwelijks aan bod. Het is voor mensen met kanker zelf, maar ook voor dokters een lastig onderwerp. Hoe breng je iemands seksleven dan toch ter sprake als onderdeel van goede zorg? 

Seksualiteit is vaak de ‘olifant in de spreekkamer’

Veel mensen met kanker zitten eerst in een overlevingsfase. Hoe word ik beter? Daarna komt de fase waarin ze hun leven weer proberen op te pakken.  Seksualiteit en intimiteit zijn daarbij twee belangrijke, maar ook complexe vraagstukken.

In de spreekkamer wordt vaak gesproken over behandelingen, maar weinig of niet over onderwerpen die te maken hebben met de kwaliteit van leven, zoals seksualiteit en intimiteit.

Maar hoe breng je seksualiteit en intimiteit dan ter sprake in de spreekkamer? Patiënten beginnen er zelf niet over. Kortom, seksualiteit is vaak de ‘olifant in de spreekkamer’.

Het probleem is overduidelijk aanwezig, iedereen weet het en toch wordt er niet over gepraat. Het programma de Roze Olifant -  dat moet zorgen dat praten over seksualiteit en intimiteit wel een plek krijgt in het zorgpad – kan u hierbij wellicht helpen om toch het gesprek met uw patient hierover aan te gaan.

Borstkanker en seksualiteit

Het is belangrijk dat vrouwen tijdens hun behandeltraject kunnen praten over seksualiteit en intimiteit, dat ze er vragen over kunnen stellen en er goede informatie over krijgen.

Lees hier meer

Loading

Seksualiteit & intimiteit bij hematologie

Nu hematologische maligniteiten steeds beter te behandelen zijn, is de kwaliteit van leven vaker een onderwerp in de spreekkamer. Seksualiteit en intimiteit maken daar onmiskenbaar deel van uit. 

Lees hier meer

Loading
Kwaliteit van leven Werk en kanker Bij Pfizer willen we dat jij op je best bent, ook als je werkt en ziek wordt. wij zien werk als medicijn. Samen met anderen willen we het voor iedereen vanzelfsprekend maken dat je bij ziekte kunt blijven werken. Lees meerLoading
PP-UNP-NLD-1077


 

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.