Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation en Pfizer zetten zich samen in voor vroegdiagnostiek bij kanker

De Antoni van Leeuwenhoek Foundation financiert wetenschappelijk kankeronderzoek dat plaatsvindt in het Antoni van Leeuwenhoek. Onderdeel van deze foundation is de business club van de AVL Foundation, die zich specifiek inzet voor het vroeg opsporen van kanker. Pfizer is partner geworden van de AVL Business club. Een belangrijke stap volgens Eva Siegrist van Pfizer: "Samen zijn we verantwoordelijk voor een toekomstbestendige zorg." 

“Het unieke van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is dat we een oncologischziekenhuis zijn en een onderzoeksinstituut,” vertelt Anne Souren, relatiemanager bij AVL Foundation. “Ons onderzoeksinstituut draagt de naam Nederlands Kanker Instituut (NKI). Er zijn artsen en chirurgen die in het ziekenhuis werken en ook in het bestuur van het onderzoekscentrum zitten. Er is dus echt verbinding.”

Business club van de AVL Foundation

De AVL Foundation financiert wetenschappelijk kankeronderzoek dat plaatsvindt in het NKI. “Dit doen we door middel van donaties en fondsenwerving,” legt Souren uit. Een onderdeel van de AVL foundation is de business club. De business club is voor bedrijven die het AVL een warm hart toedragen. Dat gaat verder dan alleen doneren, we trekken echt samen met deze bedrijven op. Het is een uitwisseling van kennis en ideeën.”

Inmiddels zijn er zeven bedrijven aangesloten bij de business club van de AVL Foundation, die bestaat sinds 2023. Ook Pfizer is partner. Eva Siegrist, Oncology Business Lead voor Pfizer in Nederland, is trots op deze samenwerking en benadrukt het belang ervan. “Pfizer is een betrokken partner in de zorg. Bij alles wat we doen, staat de patiënt centraal. Het bundelen van onze kracht met die van het AVL is in ons beider belang. Als we samenwerken kunnen we doorbraken bereiken en zo levens verbeteren. Daarom zijn we partner geworden van de business club van de AVL Foundation. Want samen zijn we verantwoordelijk voor een toekomstbestendige zorg.”

Eva Siegrist, Pfizer en Anne Souren, AVL Foundation, ondertekenen het partnerschap welke met de business club van de AVL Foundation is aangegaan als betrokken partner in de zorg.

Vroegdiagnostiek

De business club van de AVL Foundation draagt specifiek bij aan het vroeg opsporen van kanker, vertelt Souren. “Op dit moment wordt kanker vaak pas in een laat stadium ontdekt. Wanneer tumoren eerder gevonden worden, draagt dat bij aan betere overlevingskansen, minder zware behandelingen en toegankelijke zorg in de toekomst.”

“Om die vroegdiagnostiek te verbeteren, moeten we investeren in betere voorselectie voor screening, betere diagnostiek en in innovatie van vroege behandeling. En om die reden is in 2022 het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek geopend. Dat is dus nog in de startende fase, daarom is er veel geld nodig. En daar zetten we ons met de business club voor in.”

Ze legt uit dat het AVL de partners van de business club ook ondersteuning biedt. “Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met kanker binnen je bedrijf. Als je nu instapt in de businessclub en zo bijdraagt aan vroegdiagnostiek, heb je daar in de toekomst als bedrijf ook profijt van.”

Pfizer als partner van de business club van de AVL FoundationChristiane Liebrand, Strategic Healthcare Partner bij Pfizer, is trots op de samenwerking tussen Pfizer en de business club van de AVL Foundation. “Één op de twee Nederlanders krijgt op enig moment in het leven de diagnose kanker. Als kanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder belastend en is de kans op genezing groter. Daarom is het zo belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar hoe kanker eerder opgespoord kan worden. Met het Centrum voor Vroegdiagnostiek maakt het AVL screening naar kanker veel gerichter. Met screening op maat weten we beter welke mensen intensiever gescreend moeten worden en wie dat minder of niet nodig heeft. Door op grote schaal gegevens zoals erfelijke kankerrisico’s op basis van DNA van mensen te onderzoeken, kunnen artsen en onderzoekers van het AVL bepalen wie er baat zal hebben bij zo’n regelmatige controle en wie niet.”

Liebrand benadrukt dat Pfizer het partnerschap met de business club van de AVL Foundation is aangegaan als betrokken partner in de zorg. “We willen graag samenwerken met organisaties en mensen die initiatieven steunen om screening en diagnostiek te verbeteren, zodat we op voorhand beter weten of de patiënt baat heeft bij de behandeling. Dat we nu partner zijn van het AVL is fantastisch. Zo kunnen we op verschillende niveaus de zorg verbeteren en ook met andere partners in het veld kennis en ideeën uitwisselen.”
H3 (Mobile)H3 (Mobile)
Partners in Health
Care Coalition

Alle patiënten moeten toegang hebben tot geneesmiddelen en passendezorg.

Lees hier meer
PP-UNP-NLD-1218

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.