Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
Met het Nederlandse Kanker Collectief het perspectief van kankerpatiënten verbeteren 

Om het perspectief van kankerpatiënten in Nederland versneld te verbeteren hebben KWF, IKNL en de NFK het Nederlandse Kanker Collectief geïnitieerd. Het Nederlands Kanker Collectief is een onafhankelijk en open samenwerkingscollectief. Het moet ervoor zorgen dat de impact van kanker op patiënten en de maatschappij kleiner wordt en dat de 5-jaarsoverleving stijgt naar 75% in 2031. Met deze agenda sluit Nederland aan bij het Europees kankerbeleid.

Het belang van het Nederlandse Kanker Collectief voor kankerpatiënten

De reden voor de oprichting van het Nederlandse Kanker Collectief ligt in de cijfers over de impact van kanker op onze samenleving. Een op de twee Nederlanders krijgt kanker. Nu overlijden jaarlijks 54.000 mensen aan de gevolgen ervan. En terwijl er nu in ons land 800.000 mensen leven die kanker hebben of hebben gehad zullen dit er over 10 jaar 1,4 miljoen zijn. 65% ervaart late gevolgen, 35% voelt zich eenzaam door de ziekte, 88% ervaart nadelige gevolgen op het werk en 76% ervaart nadelige financiële gevolgen. 

Het belang van investeren in een gezonde leefstijl en leefomgeving voor kankerpatiënten 

We moeten ons realiseren dat het niet om de cijfers gaat, maar om de mensen achter de cijfers. Iedereen krijgt ermee te maken en de helft van de mensen die het krijgt is 65 jaar of jonger. Het is belangrijk om de cijfers over de groei van het aantal gevallen van kanker tussen nu en tien jaar niet als een gegeven te zien, maar er alles aan te doen om die stijging te beperken. Investeren in een gezonde leefstijl en leefomgeving dus en zoeken naar mogelijkheden voor vroegdetectie. 

Bevolkingsonderzoeken zijn daarbij ook belangrijk, dus we moeten zorgen dat de deelnamecijfers daaraan nog hoger worden en ze verder verbeteren. Demissionair minister Kuipers van VWS ondersteunt het Nederlands Kanker Collectief en is zeer dankbaar dat in de volle breedte naar het onderwerp kanker gekeken wordt.  Hij geeft aan dat de oncologische zorg echt beter moet.  Nederland moet op alle parameters consequent internationaal in de top drie zitten. Dat is nu niet zo. De kern is samenwerking, daarom is dat ook zo’n belangrijk begrip in het Integraal Zorgakkoord. Er is nu versnippering. Ook aan de kant van de patiëntenorganisaties, want in de fases leven voor, met en na kanker tellen we nu meer dan 300 organisaties.  Verder moeten we de palliatieve zorg los zien van de kankerbehandeling. Iets wat nu nog te weinig gebeurt.

We moeten af van de term uitbehandeld. De behandeling stopt niet in de palliatieve fase, maar krijgt een bredere focus. Ook dat vraagt om samenwerking. Daarom zet Pfizer zich in en draagt actief bij om een gezamenlijke agenda te realiseren op het eind van het jaar en deze initiatieven te ondersteunen.

H3 (Mobile)H3 (Mobile)Website Nederlandse Kanker CollectiefLoading
Partners in Health
Care Coalition

Alle patiënten moeten toegang hebben tot geneesmiddelen en passendezorg.

Lees hier meer
PP-UNP-NLD-1061

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.