Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
Dr. Daniël Lionarons wint Pieter De Mulder Award 2023

Tijdens de 29e editie van de Oncologiedagen in Congrescentrum Papendal werd de jaarlijkse Pieter De Mulder Award uitgereikt aan Dr. Daniël Lionarons van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De award is een prijs voor een jonge onderzoeker op het gebied van oncologie, die met die prijs de mogelijkheid krijgt om in het buitenland stage te lopen. 

De prijs werd uitgereikt door Manon de Winter, Medical Lead Oncology bij Pfizer en door Dave Leenhouwers, Strategic Health Partner bij Pfizer. 

Translationeel en klinisch onderzoek naar nieuwe oncologische medicaties 

Daniël gaat een onderzoeksstage lopen aan het Royal Marsden Hospital in Londen. Hij wil daar subpopulaties van fibroblasten die antitumor-immuniteit onderdrukken in beeld brengen. Zijn onderzoek gaat dan vooral over de vraag hoe je kan voorspellen welke patiënten profijt kunnen hebben van immunotherapie en welke niet. Met name is hij dan geïnteresseerd in een eiwit (SRF), dat verlittekening teweegbrengt. Het is bekend dat sommige tumoren hier misbruik van maken en die verlittekende tumoren zorgen voor resistentie. Hier wil hij dieper onderzoek naar doen om te kunnen onderzoeken of dit tegen gegaan kan worden met nieuwe medicijnen.

Stage aan The Royal Marsden

Daniël gaat zijn stage volgen aan The Royal Marsden hospital in Londen. Hij heeft hiervoor gekozen om zodoende op een van de beste plekken ter wereld voor klinische en preklinisch onderzoek stage te kunnen lopen op de drug development unit met een groot fase 1 centrum. 

Kennis uit het buitenland verbetert de Nederlandse zorg

De Pieter De Mulder Award is een NVMO-prijs en wordt sinds 2007 mogelijk gemaakt door Pfizer. De award is een prijs voor een jonge onderzoeker op het gebied van oncologie, die met de prijs de mogelijkheid krijgt om in het buitenland stage te lopen. Die kennis uit het buitenland kan die onderzoeker weer meenemen naar Nederland, waardoor uiteindelijk de zorg in Nederland verbeterd. 

De Pieter De Mulder Award is een mooi voorbeeld van samenwerkingen die Pfizer op dit moment met verschillende partijen aangaat. Pfizer biedt niet alleen een financiële ondersteuning, maar biedt ook een podium voor de geweldige winnaars. De corebusiness van Pfizer is uiteraard het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en zorgen dat de juiste patiënt het juiste middel krijgt. Daarnaast staat Pfizer veelal in contact met andere stakeholders binnen de zorg. 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Pfizer? Voer dan uw gegevens in.

Pfizer houdt u graag op de hoogte over voor uw vakgebied relevante geneesmiddelen (alleen voor beroepsbeoefenaren in de zin van art 3.1d De Gedragscode Geneesmiddelen), geaccrediteerde deskundigheidsbevordering en praktijkvoering, ook via e-mail. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. 

Aanmelden nieuwsbriefLoadingH3 (Mobile)H3 (Mobile)
NVMO – Pieter De Mulder
Patiëntselectie voor immunotherapie

Voor haar onderzoek naar mogelijkheden voor de selectie van patiënten met melanoom en niercelcarcinoom
en de behandeling met immuuntherapie heeft
arts-onderzoeker Karlijn de Joode de Pieter De Mulder Award 2021 gekregen.

Lees haar verhaal
PP-UNP-NLD-1052

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.