Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Supporting Resources

Menu

Close

Partners in HealthNVMO – Pieter de MulderNederlands Kanker CollectiefCare CoalitionAntoni van Leeuwenhoek FoundationDuurzaamheid en doelmatigheidSymposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorg​ZorgverbeteringBoost borstkankerKwaliteit van levenKanker en werkSeksualiteit en intimiteitZiektebeeldenBorstkanker
LongkankerBloedkanker
Toegang tot geneesmiddelenVerbeteren toegankelijkheid innovatieve geneesmiddelen
Symposium Duurzaamheid en doelmatigheid in de zorgZiekenhuisverplaatste zorg
Khrystany Isebia wint Pieter De Mulder Award 2022Voor haar epigenetische analyses van circulerende tumorcellen om therapieresistentie te voorspellen heeft arts-onderzoeker Khrystany Isebia de Pieter De Mulder Award 2022 gekregen. Met het prijzengeld van 15.000 euro kan Isebia starten met een onderzoeksstage bij de groep van dr. Mathieu Lupien van het Princess Margaret Cancer Centre in Toronto.

Stralend neemt Isebia de Pieter De Mulder award 2022 en een bos bloemen aan van NVMO-voorzitter dr. Machteld Wymenga, tijdens de 28e Oncologiedagen in Congrescentrum Papendal. De gedreven arts-onderzoeker van het Erasmus MC vertelt trots over haar onderzoek en wat ze met het geldbedrag van 15.000 euro dat aan de award is verbonden gaat doen.

H3 (Mobile)Nieuwe biomarkers prostaatkanker

“In mijn onderzoek, de PICTURES studie, kijken we onder andere naar patiënten met uitgezaaide prostaatkanker. Bij hen gaan we op zoek naar nieuw biomarkers die ervoor zorgen dat we deze patiënten op een betere manier kunnen behandelen. Zo kunnen we patiënten identificeren die we in het begin al meer behandeling zouden moeten geven en de patiënten die juist geen baat hebben bij een behandeling. Hiervoor kijken we onder andere naar de epigenetica van zo’n tumorcel.”

Princess Margaret Cancer Centre in Toronto

Isebia vertelt dat ze vanaf mei 2023 onderzoek gaat doen bij de groep van dr. Mathieu Lupien. “Hij is onderdeel van het University Health Network, onderdeel van Princess Margaret Cancer Centre in Toronto. En ik mag daar onderzoek doen.” Ze glimlacht trots.

“De groep van dr. Mathieu Lupien heeft ontzettend veel ervaring op het gebied van het onderzoeken van epigenetica en zijn gespecialiseerd in epigenetica op tumormateriaal. Ik denk dat als we de epigenetica door bepaalde geavanceerde technieken beter in kaart kunnen brengen, we dat ook kunnen toepassen op andere kankersoorten. Dit kan met name de samenwerking bevorderen tussen beide laboratoria, waardoor we onze expertises als het ware kunnen combineren tot het beste van twee werelden.”

‘Kennis uit het buitenland verbetert Nederlandse zorg’

De Pieter De Mulder Award is een NVMO-prijs en wordt sinds 2007 mogelijk gemaakt door Pfizer. De award is een prijs voor een jonge onderzoeker op het gebied van oncologie, die met die prijs de mogelijkheid krijgt om in het buitenland stage te lopen. Die kennis uit het buitenland kan die onderzoeker weer meenemen naar Nederland, waardoor uiteindelijk de zorg in Nederland verbetert.

De Pieter De Mulder Award is een mooi voorbeeld van de samenwerkingen die Pfizer op dit moment met verschillende partijen aangaat. Pfizer biedt niet alleen een financiële ondersteuning, maar bieden ook een podium voor de geweldige winnaars. De corebusiness van Pfizer is uiteraard het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en zorgen dat de juiste patiënt het juiste middel krijgt. Daarnaast staat Pfizer veelal in contact met andere stakeholders binnen de zorg. Neem als voorbeeld BOOG, met wie Pfizer het Real World Evidence symposium heeft uitgerold. Of de samenwerking tussen Pfizer en NVMO, waar onder ander het webinar acute oncologie uit voortvloeide. Dit alles met als doelstelling om de zorg verder te optimaliseren.


Pfizer feliciteert Khrystany Isebia, de winnaar van de Pieter De Mulder Award 2022. We hopen dat je een mooie tijd hebt in Toronto, mooie dingen leert en mooie informatie meeneemt naar Nederland. Veel plezier, we hopen van je te horen.
 

H3 (Mobile)Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de winnaar van de Pieter De Mulder awards? Voer dan uw gegevens in.

Pfizer houdt u graag op de hoogte over voor uw vakgebied relevante geneesmiddelen van Pfizer (alleen voor beroepsoefenaars in de zin van art 3.1d De Gedragscode Geneesmiddelen), geaccrediteerde deskundigheidsbevordering en praktijkvoering, ook via e-mail. Hiervoor hebben wij wel uw toestemming nodig.

Aanmelden nieuwsbriefLoading
NVMO – Pieter De Mulder
‘Deze onderzoeksstage kan kruisbestuivingen realiseren’

Promovenda Ziena Abdulrahman is de winnaar van de Pieter De Mulder Award 2020 die elk jaar wordt uitgereikt aan een jonge, veelbelovende onderzoeker. Zij doet promotieonderzoek bij de afdelingen Gynaecologie, Medische Oncologie en Pathologie van het LUMC.

Lees haar verhaal
PP-UNP-NLD-1052

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.